Тереза Маринова посети Острова на Джеймс Бонд (Снимки)

Олимпийската гордост на Плевен посети култовото място от филма "Мъжът със златния пистолет"

Всеки, който е гледал "Мъжът със златния пистолет" от поредицата за Джеймс Бонд, със сигурност е запомнил поне три неща - пистолетът (изработен от злато), злодея Скараманга и тези загадъчни, с причудливи форми, малки острови, където се укрива Скараманга.

Олимпийската шампионка от Сидни 2000 Тереза Маринова посети залива Пхнаг Нга по време на почивката си в Тайланд и не пропусна да сподели вълнуващи кадри за радост на своите почитатели, които също получиха възможността да се насладят на стръмните варовикови скали, които се простират отвесно на изумрудено зелените води.

Едни приличат на гърбици на камили, други изглеждат като пораснали обратно репи. Някои от скалите се извисяват на стотици метри над водата. Варовиковите скали са надупчени от безброй пещери и тунели. Стените на много от тях са покрити с древни рисунки на хора, животни и риби, от таваните висят огромни сталактити, които наподобяват колони на храмове.

Заливът е използван като място на действие на филма "Мъжът със златния пистолет" за Джеймс Бонд, заснет през 1974 г. Оттогава препълнени с туристи лодки следват маршрута на агента до Кхоа Пинг Кан - 2 острова, които се „навеждат“ един към друг (всъщност бивш остров, разцепен в резултат от земетресение).