Ивайло Чочев изравни Стоичков по голове в Италия (Видео)

Плевенчанинът вкара на Аталанта, но тимът му загуби

Плевенчанинът Ивайло Чочев изигра поредния си силен мач с фланелката на Палермо. Родният национал започна в трети пореден двубой като титуляр за своя тим и дори се разписа, но за съжаление "сицилианците" отстъпиха като домакин на Аталанта с 1:3 в среща от 24 кръг на италианското първенство.

Чочев върна Палермо в мача с гол в 42-рата минута, засичайки центриране с глава, след като гостите бяха повели с 2:0. В 77-ата минута Аталанта офoрми крайния резултат и си тръгна с трите точки. Палермо пък остава в зоната на изпадащите в Серия А и битката за оцеляване става все по-трудна.

Любопитна подробност е, че с второто си попадение за този сезон в калчото Ивайло Чочев се изравни с легендата Христо Стоичков по голове в италианския елит, информираха колегите от Sportal.bg. Кавалерът на "Златната топка" за 1994 година има пет гола в 23 мача с екипа на Парма в Серия "А" през сезон 1995/1996 година. Халфът вкара своите попадения в 61 мача, като кара трети сезон на "Ренцо Барбера". Той реализира три гола в дебютния си сезон, миналата година не се разписа нито веднъж, а този сезон има вече два гола, а също така и гол за Купата на Италия.

Талантът от Плевен вече е само на едно попадение от това да стане вторият най-резултатен българин в Серия "А" след Валери Божинов, който има 34 попадения.


Ivaylo Chochev Goal - Palermo 1-2 Atalanta 12... by Football--Live