Военнослужещи от Белене в помощ на населението по молба на областния управител

Започнаха дейности по възстановяване на функционирането на мостово съоръжение на р. Искър, в землището на едноименното село

Днес в изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и по молба на областния управител на Област Плевен Ралица Добрева, група военнослужещи от състава на военно формирование 28880 – Белене, с командир полковник Росен Арабаджиев, започнаха дейности по възстановяване на функционирането на мостово съоръжение на р. Искър, в землището на с. Искър, Общ. Гулянци и преодоляване на реална опасност от нанасяне на щети върху съществуващ мост между селата Гиген и Байкал.

Изпълнението на задачата е възложено на военнослужещи от формированието за овладяване и и/или преодоляване на последствията от бедствия за ликвидиране на последствия при наводнение от състава на военно формирование 28880. Старши ръководител на групата е майор Росен Кунов.

Намесата на военнослужещите се наложи след като на 11 февруари, под ръководството на заместник-командира на формированието подполковник Иван Тишков, бе извършено разузнаване на района.