Oцелелият в адската катастрофа край Луковит Иван: Прекалено дълго време мълчах...

Животът

15-02-2017, 20:00

Снимка:

Сдружение "Справедливост"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майката на Влади за малко да бъде назначена за служебен защитник на брата на издирвания Хюриет

Майките на Цвети и Влади: Хюриет Сюлейманов се подиграва с цялата държава

Случаят с бягството на Хюриет трябва да бъде анализиран, за да се разбере къде куца системата

Убиецът Хюриет бил в следствения арест в Щутгарт и се работело по случая

В Турция арестуваха главния редактор на "Джумхюриет"

Хюриет, дойде времето, в което ще трябва да плащаш дълговете си

Майката на прегазената край Луковит Цвети: 15-те години затвор, на които бе осъден Хюриет, са прецедент

Апелативният съд потвърди присъдата на Хюриет Сюлейманов, причинил смъртта на трима

Убиецът на Влади, Ники и Цвети проговори зад решетките (Видео)

Убиецът на Влади, Ники и Цвети вече е в софийския затвор

Убиецът на Цвети, Влади и Ники вилнял и на немска територия

Хюриет Сюлейманов е примат и го доказва с всеки изминал ден

"Прекалено дълго време мълчах... След по малко от 3 месеца ще се навършат 3 години от катастрофата, 3 години от гибелта на Влади и Ники, близо 3 години от гибелта на Цвета. 3 години, през които все още се опитваме на свикнем без чувството за хумор и смеха на Влади, без инженерния ум на Ники и приятелските затапки на Цвета, 3 години от НАЙ-УЖАСНИЯ ДЕН В ЖИВОТА МИ!". Така започва емоционалната изповед на Иван Гюмишев, който единствен оцеля в адската катастрофа на 5 май 2014 г. край Луковит, в която рецидивистът без книжка Хюриет Сюлейманов уби приятелите му Влади Горанов и Ники Менков, а пострадалата Цвети Таслакова издъхна 3 месеца по-късно в плевенската болница.

Ето какво още споделя Иван в изповедтта си, публикувана на сайта на Сдружение "Справедливост":

"За тези 3 години гледах да се въздържам от коментари по повод Хюриет, на първо място поради факта, че една група хора интерпретират нашите думи (на близките) по много "крив" начин. След това, за да избягвам обвиненията за заплахи от страна на "невинния" гореспоменат г-н. Но след поредната прочетена статия, която ще споделя след текста и интервюто, проведено от Нова ТВ заедно с него след докарването му в България, чашата наистина преля. Започвам с изказването, че процесът е бил несправедлив, с оглед на неговото отсъствие, което е смешно дори за него. Въпросният г-н имаше възможността да участва пряко в съдебния процес, но той избра да бяга и замина за Германия, с което лично за мен (а смятам и за всеки средностатистически човек), той затвърди общественото и съдебно мнение, че е виновен. След това, че експертизите са били манипулирани, подпъхвани са пари под масите от родителите и всевъзможни други глупости, което е абсурдно. Абсурдно с оглед на това, че аз, като пряк участник в процеса имам спомен, че ответната страна искаше изготвяне на допълнителни авто-технически експертизи и те бяха изготвени. Вие, четящите моя пост, размисъл, мнение или както искате го наречете, като 3-та страна, наблюдатели на цялото събитие, може да сметнете, че следващите ми думи са емоционално обвързани, но гореспоменатата нападка относно експертизите обижда и мен. Обижда ме, защото аз познавам тези хора, наложи се да се запозная тях при крайно неприятни и за двете страни обстоятелства, но тези хора ми вдъхнаха надежда. Тези хора ми помогнаха, те продължават да ми помагат и да ме подкрепят във всяко мое начинание и аз смятам тези хора за мое семейство и въпреки тежкия за всички момент смятам, че тези хора не биха преминали собствените си морални граници и биха направили нещо подобно, тъй като те, както и аз просто искахме справедливост, нищо повече.

В интервютата е засегнато още едно виждане на Хюриет - за това, че го е страх за живота му, бил заплашван със смърт, бил наричан циганин, мангал, примат, и като се замисля, ако бях на негово място също щеше да ме е страх, но не от саморазправа, щеше да ме е страх от саморазрушение, щеше да ме е страх от собствената ми съвест (ако изобщо има такава) и не знам дали ще го интерпретирате като заплаха, но пожелавам му всеки божи ден да си спомня за катастрофата и всеки божи ден съвестта му да го гризе отвътре, както аз всеки божи ден се събуждам с мисълта за това, което се случи. Не искам да засягам темите, че щял да сезира съда в Страсбург и това, че ще се жени в затвора, защото сами по себе си тези неща са абсурдни, дори за държава (не родина) като България. Но наистина е неприятно, дори бих казал гнусно да твърди, че сме се врязали в него, защото по този начин той се подиграва с паметта на приятелите ми, а това е недопустимо! Защото той сега си седи в Софийския затвор и както всички разбираме сутрин гледа Сутрешния блок, след това се минава на чалгичка, вечер си следи новините, хапва си по 3 пъти дневно, наденички, свинско, бобец, лещичка... А къде са моите приятели... Някъде там, с татуирани на дясната ми ръка имена, в опит да дават сила и кураж на всички ни. И както казах по-горе, недопустимо е. Недопустимо е да се подиграваш с паметта на трима млади души. недопустимо е да се опитваш да се изкараш жертва в такъв случай. Недопустимо е да се оплакваш, че си наричан циганин и примат, защото аз заставам зад думите си и го казвам. Да, той е примат и го доказва с всеки изминал ден. Защото едно нормално човешко същество би застанало зад постъпките си, било то и извършени без пряк умисъл, а той... той е на принципа на животните, бий се или бягай, а аз от 5 май 2014 г. насам друго, освен бягане от отговорност, не виждам..."