Засилени проверки на търговските обекти в Плевенско

Акцията се е провела на територията на община Левски и община Долна Митрополия

На 16 февруари 2017 година на територията на община Левски и община Долна Митрополия е проведена специализирана операция за ограничаване производството и разпространението на фалшифицирани и неотговарящи на стандартите хранителни продукти и напитки.

В община Левски за времето от 10.00 часа до 13.00 часа служители от ОДМВР Плевен съвместно със служители на ОДБХ" - Плевен и Агенция "Митници", ТМУ – Свищов са проверили цялата налична документация на множество търговски обекти. В един от магазините е съставен един акт за това, че търговският обект извършва дейност без регистрация от "ОБДХ", съгласно "Закона за храните", като в същия се предлагат за продажба хранителни продукти. В кафе аперитив е изготвен един констативен протокол, а в друг магазин служители на агенция "Митници" ТМУ-Свищов са изготвили констативен протокол от извършената проверка в обекта.

В община Долна Митрополия за времето от 10,00 часа до 15,00 часа са проверени четири търговски обекта – магазини в селата Байкал, Ставерци, Крушовене и Ореховица. В хода на акцията са констатирани нарушения по чл. 123 от ЗАДС - предстои да бъде съставен акт за намерени 9 кутии с цигари с бандерол марка "Карелия" - 180 броя къса, като търговският обект няма издадено разрешение за търговия с тютюневи изделия. От служители на ОДБХ е съставен един акт по чл. 58 от Закона за ветеринарното дело - наличие на месни продукти в търговския обект без документи за произход.