Организират среща-дискусия "ПреОБРАЗОВАНИЕ Плевен"

Събитието се организира от фондация "Заедно в час"

Дискусия за предизвикателствата на образованието в региона и възможните решения с участието на местната общност организира фондация "Заедно в час" в Плевен. Събитието ще се проведе на 1 март, от 18 ч, НЧ "Съгласие". В него са поканени да се включат всички социално активни хора, които вярват, че образованието е ключова сфера за развитието на региона и искат да допринесат за подобряването му.

"Организираме това събитие, защото искаме да срещнем всички активни хора в града и заедно да поговорим за местните специфики и нужди, както и да набележим следващи стъпки за решението им", информират организаторите.

Програмата за срещата ще бъде следната:

- Представяне на проблема в образованието в Плевен и в цяла България през призмата на учителите по програмата;

- Как "Заедно в час работи" за решаването му;

- Kак ти би решил проблемите - работа по групи с конкретни казуси.

"Близо 40% от българските ученици са функционално неграмотни. В България съществува най-голямото образователно неравенство в Европа. Това означава, че децата от малките населени места нямат достъп до същите възможности, които имат техните връстници в големите градове; учениците от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници; децата, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище! Добрата новина е, че това може да се промени, чрез целенасочена работа и инвестирано време в правилната посока. Затова те каним на събитието „преОбразование“ – за да променяме и преобразуваме заедно", допълват от "Заедно в час".

На 1 март ще бъдат представени повече подробности за тези проблеми в България и конкретно в Плевен.

"Заповядай на 1-ви март от 18:00ч. в Народно читалище "Съгласие 1869", гр.Плевен. На събитието ще имаш възможност да се срещнеш с представители на фондация Заедно в час и ще разбереш повече за проблемите на българските ученици в неравностойно положение. Ще се запознаеш с действащи учители по програма "Заедно в час" в региона и ще разбереш как преминава един техен ден", канят организаторите.

Присъствието на събитието е безплатно.