Ученици на съд заради извършен грабеж с побой

Нанесли удари с дървена дръжка от брадва, ръце и крака по тялото и главата на пострадалия

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу двама 18-годишни ученици за извършен грабеж.

Обвинението срещу Н. Ц. и А. А. е за това, че в съучастие, като съизвършители, на 4 февруари 2017 г., около 23.00 часа, в с. Долни Луковит, на ул. „Петър Берон", отнели чужди движими вещи - мобилен телефон Нокия 220, СИМ карта, калъфче за лични документи, 58 лева, лична карта и свидетелство за управление на моторно превозно средство или вещи на обща стойност 160 лева от владението на мъж от същото село, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила – нанесли удари с дървена дръжка от брадва, ръце и крака по тялото и главата на пострадалия - престъпление по чл.198, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

Обвиняемите са приятели и са ученици. Знаели, че на 4 февруари в частен дом в с. Долни Луковит група мъже се събрали да играят карти и решили да ограбят един от играещите. За целта А. А.  поръчал на брат си да присъства на играта и да му подаде сигнал, когато мъжът си тръгне. Около 23.00 часа пострадалият тръгнал да се прибира. Пред дома му го чакали двамата обвиняеми – маскирани с шапки с прорези за очите и устата и плетени ръкавици. Носели със себе си дървена дръжка от брадва и мълчешком го нападнали, като му нанесли множество удари, съборили го на земята и го привели в безпомощно състояние, запушвали му устата с ръце, за да не извика за помощ, разкъсали връхната му дреха и взели от джобовете мобилен телефон, калъфче за лични документи и пари, след това си тръгнали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.