Над 250 хиляди в област Плевен с право на глас на 26 март

19 се борят за едно депутатско място в Плевенско

От РИК - Плевен представиха първа обобщена информация за подготовката за предстоящите предсрочни парламентарни избори в 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район /МИР/. На пресконференцията участваха Ярослав Димитров - председател на комисията и Василка Митева - секретар.

21 политически субекта са се регистрирали в РИК – Плевен за участие в предстоящите парламентарни избори. 9 са коалициите, има и 1 независим кандидат. Останалите участници са политически партии.

Общият брой на кандидатите е 170. Те се борят за девет мандата, което означава, че за едно депутатско място в битка влизат 19 кандидати.

Любопитно е, че най-младият и най-възрастният кандидат за народни представители са от една и съща листа – тази на Коалиция на недоволните (БСД –Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн –Социален Съюз). Най-младият е от дамски пол, родена 1993 година, а най-възрастният е мъж, роден през 1929 г.

Право на глас в област Плевен за предстоящия вот имат 250 664 души. За община Плевен бройката е 126 160, а за град Плевен 107 345.