Александър Груев ще бъде награден на специална гала вечер

Детската школа на Спартак ще получи парична премия в размер на 250 лв.

На 23 февруари 2на специална Гала вечер на българския баскетбол в La Cubanita Bar & Dinner от 18:00 часа ще бъдат наградени най-добрите баскетболисти за 2016 година. Събитието се организира съвместно с БФБаскетбол и S Media.

Отличията са разпределени в следните категории: „Най-добър баскетболист, играещ в България”, „Най-добра баскетболистка, играеща в България”, „Най-добър български баскетболист в чужбина”, „Най-добра българска баскетболистка в чужбина”, „Най-добър треньор” и др. За най-добре представилите се баскетболисти възможност имаха да гласуват треньори и представители на медиите.

Най-голям интерес сред привържениците на баскетбола у нас предизвика анкетата на НБЛ Виваком и иновативната играта „ФенМениджър” – „Любим баскетболист на феновете”. Най-много гласове (25 %) от деветимата финалисти получи Александър Груев от Спартак Плевен. Победителят ще получи награда осигурена от генералния спонсор на НБЛ – Виваком, а детската школа на клуба, за който той се състезава ще получи парична премия в размер на 250 лв., осигурена от ФенМениджър.

Заслужено признание за отдадената си работа към отборния спорт ще получат и баскетболни деятели и функционери.