По повод 3 март в Плевен ще се състои лекоатлетическа щафета и крос "Обиколка на военноисторическите музеи"

Интересни и разнообразни прояви очакват плевенчани

Готова е празничната програма за честването на Националния празник – 3 март в Плевен.  Интересни и разнообразни прояви очакват плевенчани.

Официалната програма за честването на 139 години от Освобождението на България ще започне на 1 март, сряда, от 11 часа с панихида по повод 136 години от гибелта на цар Освободител Александър II в Параклис мавзолей "Свети Георги Победоносец".

На 2 март, четвъртък, от 11 часа в Панорама "Плевенска епопея 1877" ще бъде открита изложба за детска рисунка от Националния конкурс "Освобождението" и награждаване на победителите.

На 3 март, петък, тържествата започват с лекоатлетическа щафета и крос "Обиколка на Военноисторическите музеи" – Плевен като стартът ще е в 8:50 часа на площад "Възраждане". От 10.00 часа ще се проведе и турнир по волейбол "Освобождение" в зала "Спартак". Тържественият ритуал на площада започва в 11.00 часа. След него в празничния концерт от 12.30 часа в ДКТ "Иван Радоев" ще вземат участие Северняшки ансамбъл "Иван Вълев" и деца ДГ "Щурче" – Плевен.

С изложба по проект "Уникални реликви на Българското Възраждане" пък ще гостува националният военноисторически музей – София в Панорама "Плевенска епопея 1877" Панорама "Плевенска епопея 1877".