Младежите от ГЕРБ - Плевен взеха участие в осмия Зимен университет

Събитието мина под надслов "Силата да продължим"

Младежите от ГЕРБ - Плевен бяха част от VIII Зимен университет, който по традиция се проведе в Сандански в периода от 24 до 26 февруари. Във форума взеха участие младежи от всички области на страната, информират от пресцентъра на партията. Събитието мина под надслов "Силата да продължим". МГЕРБ в лицето на Зорница Петрова - член на НИС на МГЕРБ и кандидат за народен представител, Спас Каменов – Областен координатор на МГЕРБ и кандидат за народен представител, Алек Каленски и Борислав Борисов – членове на МГЕРБ Плевен.

Тази година Зимният университет на ГЕРБ съвпадна с откриването на предизборната кампания за народни представители. Представени бяха основните акценти и приоритети в предизборната и управленска програма на партията. Цветан Цветанов заяви, че ПП ГЕРБ винаги е давала шанс и е разчитала на активната гражданска позиция и енергия на младите хора. Той подчерта колко важно е сега да се противодейства на популизма и лъжливите новини с реални послания, предлагане на национално отговорни решения и реални политики.

Лектори на форума бяха Цветан Цветанов /Зам.-председател на ПП ГЕРБ/ Даниела Савеклиева /Областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград/; Теменужка Петкова /Министър на енергетиката в кабинета „БОРИСОВ 2“/; Делян Добрев /Председател на Комисията по енергетика в 43-то НС/; Милена Дамянова /Председател на Комисията по образование и наука в 43-то НС/; Лиляна Павлова /Министър на регионалното развитие в кабинета „БОРИСОВ 2“/.

Бяха засегнати доста наболели въпроси свързани с Електроенергийната система в страната; Предпоставки за работеща икономика – цели, приоритети и стъпки за реализация; Образование; Инвестиционна политика; Овладяването на бежанската криза; глобални проблеми и други.