Сериозен пожар горя край Пелишат

Крими

01-03-2017, 12:21

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Унищожени са 10 000 фиданки, спасени са други 10 000 плодни дръвчета

За периода от 06:00 часа на 28 февруари до 06:00 часа на 1 март служителите от РСПБЗН от област Плевен са участвали в ликвидирането на 11 произшествия, от които два пожара с материални загуби, седем пожара без материални загуби, една техническа помощ и един лъжлив сигнал.

В 16:20 часа при в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен - РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в овощна градина - едногодишни фиданки – в землището на село Пелишат. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. При пристигане на местопроизшествието служители от РС ПБЗН - Плевен са установили, че пламъците са обхванали овощна градина в съседство на гробищния парк, откъдето е тръгнал пожара. Унищожени са 10 000 фиданки, спасени са други 10 000 плодни дръвчета. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН - Плевен с един автомобил. Помощ за ликвидирането му е оказала гасаческа група от село Пелишат.

Пожарите без материални загуби са, както следва: сухи треви и храсти в село Буковлък - землището посока село Върбица; Парк "Кайлъка"; село Петокладенци в землището посока с. Стежерово; с. Рупци землището посока гр. Червен Бряг; землището на село Драгаш войвода; два пожара в землището на село Брест.