Хванаха 36-годишен крадец, остава за 72 часа в ареста

Извършил престъпление в Загражден

На 25 февруари в 08:20 часа в РУ - Гулянци е получен сигнал, че за времето от 22:00 часа на 24 февруари до 06:30 часа на 25 февруари в село Загражден е извършена кражба. При огледа служителите на полицията са установили, че чрез счупване на катинар и взломяване на брава на дървена врата е проникнато в частния дом.

По информация на тъжителя са откраднати фризер "Crown", с пликове с птиче месо, намиращ се между тях полиетиленов плик с общата сума от 1000 лв в банкноти с номинал от 20 лв. и 50 лв., капак с прилежащите медни тръби на казан за дестилиране на алкохол. От не заключена стопанска сграда е демонтиран меден казан за дестилиране на алкохол с вместимост около 120 литра и охлаждаща серпентина към него. Уведомен е прокурор.

От проведените оперативни действия е установено, че вещите са в дома на 36-годишен от селото. Той е задържан за срок от 72 часа. По същото дело е привлечен в качеството на обвиняем и разпитан пред съдия от РС - Никопол и 22-годишен от същото село. Той при разпита е правил пълни самопризнания и описва начина на извършване на престъпното деяние. Продължава работа разследващ полицай.