Тихомир Иванов ще има срещу себе си 19 конкуренти на Евро 2017 в Белград

Остават броени дни до началото на Европейското първенство по лека атлетика в зала

Остават броени дни до началото на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград (3-5 март). В сръбската столица десетият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през миналата година Тихомир Иванов ще има срещу себе си 19 конкуренти, съобщава sportal.bg. Направилият изключително успешен и постоянен сезон на открито през 2016-а плевенчанин започна добре и настоящата година, след като постигна личен рекорд в зала от 2.28 м. Петият от еврошампионата в Амстердам през миналото лято има 2.29 м на открито от най-силната година в кариерата си до момента - 2016-а. Какво обаче ще ни предложи 22-годишният възпитаник на Георги Гетов в Белград?

Фактите сочат, че основни фаворити за титлата ще са бронзовият медалист на открито от Световното първенство в Берлин през 2009 г. Силвестър Беднарек (Полша) с 2.33 м през този сезон и беларуският скачач Павел Силвестрау, който има 2.32 м лино постижение от този сезон. Четирима от всичките участници пък са с третия най-добър резултат - 2.28 м, като сред тях е и Иванов. Другите трима са Роби Грабарц (Великобритания), бронзов олимпийски медалист от Лондон 2012, втори на планетарния форум в зала в Портланд през миналата година, европейски шампион на открито от Хелзинки 2012 и втори от континенталния форум на открито в Амстердам, германецът Матеуш Прзибилко и словакът Лукаш Беер.

На Балканиадата през миналата седмица Иванов остана втори с 2.22 м, но ако повтори най-добрия си резултат през годината от 2.28 м и не допуска грешки, не е изключено да сграбчи шанса и да извоюва първи медал от голям форум в кариерата си. Но това все пак е скок височина и изненадите винаги са възможни - приятни или неприятни.