Децата от детска градина "Гергана" посрещнаха гости на празника на Баба Марта

Председателят на Общинския съвет подари на малчуганите мартениците, закупени от благотворителен базар

Децата от втора група „Слънце“ на детска градина „Гергана“ в Плевен посрещнаха празника на Баба Марта с гости и много настроение. На празничния 1 март в градината гостува Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който подари на малчуганите мартениците, закупени в началото на тази седмица от благотворителния базар в Медицинския университет.

"Реших, че ще е хубаво мартеничките от този базар, които са изработени от деца, да бъдат подарени на деца. Събраните средства от базара са за добри каузи. Хубаво е винаги, когато имаме възможност - да правим добро. Пожелавам ви да сте здрави и засмени, да радвате с успехите си своите родители и всички нас“, обърна се към малките си домакини Мартин Митев. На всяко дете той подари по един от червено-белите символи, като за връзване на мартеничките помагаше самата Баба Марта, която днес бе гост на детската градина.

По време на празника децата от "Слънце” с предподаватели Боряна Недялкова и Иглика Влахова разказаха за традицията на 1 март и символиката, която носят мартениците. От името на малчуганите директорът на детската градина Таня Каменова подари на Мартин Митев ръчно изработени мартенски сувенири и домашно приготвена погача.