С тържествен ритуал и концерт, изложби и спортни прояви честваме Трети март

Тържественият ритуал по повод 139 години от Освобождението на България започва в 11.00 часа на площада

С тържествен ритуал и концерт, изложби и спортни прояви Плевен ще отбележи Трети март, напомнят от пресцентъра на местната управа.

Изложба от Националния конкурс за детска рисунка "Освобождението" ще бъде открита в 11.00 часа на 2 март в Панорама "Плевенска епопея 1877 г.". На проявата, която е част от програмата на Община Плевен за честване на 139 години от Освобождението на България, ще бъдат връчени и наградите на победителите.

На 3 март в 8.50 часа е началото на традиционните лекоатлетическа щафета и крос "Обиколка на Военноисторическите музеи" – Плевен. Турнирът по волейбол "Освобождение" е с начален час 10.00 в зала "Спартак". Също по повод 3 март в Панорама "Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде открита и изложба по проект "Уникални реликви на Българското Възраждане", с експонати гостува Националният военноисторически музей – София.

Тържественият ритуал по повод 139 години от Освобождението на България започва в 11.00 часа на централния площад "Възраждане”. След него плевенчани и гости на града ще могат да видят празничен концерт с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" и деца от ДГ "Щурче". Концертът е от 12.30 часа в ДКТ "Иван Радоев".