Златната Ивет Горанова получи плакет и чек за европейската титла

Плевенчанката ще подпомогне развитието си в спорта с 15 000 лв

Президентът на Българска Национална Федерация Карате г-н Алексей Петров и генералният спонсор на националния ни отбор - Застрахователна компания "Лев Инс", наградиха с плакети и чекове медалистите от завършилото в София Европейско първенство по карате.

На официална церемония в Министерството на младежта и спорта, европейските ни шампиони Ивет Горанова и Радослав Вакарелов получиха по 15 000 лева, а бронзовият медалист Мартин Златев ще подпомогне развитието си в спорта с 5 000 лв.

Чековете и почетните плакети на медалистите връчи лично изпълнителният директор на "Лев Инс" - г-н Павел Димитров. Той изненада с чек за 15 000 лв и старши треньора на националния ни отбор по карате – Роксанда Атанасов, която не успя да скрие вълнението си от високата оценка, дадена й от ръководството на БНФК. "Ще има още медали и те ще са олимпийски", обеща Роксанда Атанасов.

Припомняме, че Ивет Горанова грабна златото от 44-то Европейско първенство по карате за кадети, младежи и девойки до 21 години, което се проведе в столицата. След отлична игра срещу швейцарката Силвия Хърт, възпитаничката на Спортното училище и КБИ "Петромакс" заслужено триумфира в дисциплина кумите, категория до 53 кг. По пътя към финала Ивет се справи със съпернички от Косово, Полша, Холандия и Франция.