"Мис Плевен 2017" Матилда Ангелова - откровено за живота и короната

"Надявам се, че ми предстоят само хубави неща", споделя чаровната плевенчанка

Както вече писахме, новата "Мис Плевен 2017" се казва Матилда Ангелова. 18-годишната красавица спечели короната на бляскава вечер в конкуренцията на още 10 момичета. Тя е възпитаничка на спортното училище в Плевен и на треньора Георги Гетов. Състезателка в скока на височина.

18-годишната атлетка спечели две национални титли през 2016 г. - триумфира в дисциплината си на първенствата на България за девойки и в зала, и на открито. Само преди месец пък стана вицешампион в националния шампионат, провел се в зала "Добротица" в Добрич.

За участието си в конкурса я убедил нейн приятел. "Съгласих се, защото обичам предизвикателствата, а това наистина е предизвикателство за мен. Все пак съм спортист. Нещата в спорта и конкурса обаче са противоположни. Колкото трябва да съм силна в атлетиката, толкова трябва да съм крехка в конкурса. Но аз рискувах и завоювах още един връх", споделя чаровната Матилда.

"Спортът ме поддържа да съществувам като пълноценен човек. Дори и не на професионално ниво, след време, ще продължа да тренирам. Благодарна съм на треньора ми Георги Гетов, който ми помага неколкократно да ставам национална шампионка, дори да представям България в други държави! Гетов ми даде кураж и стимул да се боря и винаги да съм на върха, не само в леката атлетика и по точно високия скок, а във всяка дисциплина от живота. Но държа да отбележа, че когато човек иска да печели, първо трябва да се научи да губи и то с усмивка!", допълва Матилда. Редно е да отбележим, че Георги Гетов бе избран за треньор на 2016 г. в Плевен, а освен това има заслуга и за отличното представяне на лекоатлета Тихомир Иванов, финалист от олимпийските игри в Рио.

"Искам да използвам момента да поздравя Пламен Георгиев, директор на СУ "Георги Бенковски", който плътно подкрепя мен и треньора и се интересува от всяка следваща наша стъпка, както и за това, че за няколко месеца откакто е директор, направи много повече за училището и нас от други, които за години не успяха.", отбелязва красавицата.

"Колкото до короната, тя е лека, но и много тежка. Отговорноста, която ми дава е голяма, защото аз искам да я нося и предам достойно! Надявам се, че ми предстоят само хубави неща! Каквито и колкото да са те, аз си оставам същата Матилда", завършва "Мис Плевен 2017".

"Спортът ме поддържа да съществувам като пълноценен човек", споделя Матилда

С Георги Гетов и Пламен Георгиев