Пак засякоха куп нередовни шофьори в Плевен и региона

Крими

06-03-2017, 13:29

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бързи производства за нередовни шофьори в Кюстендил

Пияни, без книжка и без регистрационни табели продължават да виленят по пътищата

На 2 март 2017 година в хода на специализирана операция около 20.00 часа в град Кнежа на улица "Марин Боев" автопатрул спира мотопед "Миранели", с водач 53-годишен от същия град. От извършената проверка е установено, че водачът управлява мотопеда без регистрационна табела. Уведомен е прокурор от РП-Кнежа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 2 март 2017 година около 15.50 часа в хода на специализирана операция в село Победа при разклона за село Биволаре  24-годишна от Долна Митрополия е управлявала „Опел Астра“  без да притежава СУМПС в едногодишен срок от наказанието й по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 12 януари 2017 година. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.343 в, ал2 от НК. Уведомен е прокурор от РП-Плевен, Продължава работа разследващ полицай.

На 2 март 2017 година в  РУ - Левски е започнато бързо производство срещу 32-годишен от село Деляновци, област Велико Търново, за това, че на 22 февруари 2017 година в 01:16 часа в село Козар Белене е управлявал "Ситроен - Саксо" с концентрация на алкохол в кръвта 1,4 промила. Това е установено с химическа експертиза на химическа лаборатория при ЦСМП - Плевен.  Уведомен е прокурор от РП - Левски. За престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК работа по случая продължава разследващ полицай.         

На 2 март 2017 година при обход на територията на село Ленково на улица „Ленко Мишев“ е спрян мотопед „Пиаджо“, без регистрационна табела, с водач 19-годишен от селото. При извършената проверка е установено че водачът управлява без да притежава СУМПС като за същото деяние има влязло в сила наказателно постановление, влязло в сила на 13.01.2017 година. Образувано е бързо производство по  чл. 343 в ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП Никопол. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 2 март 2017 година във връзка с план за специализирана операция служители на РУ Гулянци при обход територията на град Гулянци спират за проверка лек автомобил „Опел Астра.  На водача – 25-годишен от същия град е извършена проба с техническо средство „Дръгчек 3000“, което е отчело положителна проба за канабис. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство по чл. 343 ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП Никопол. Работа по случая продължава работа разследващ полицай.

На 2 март 2017 година в  РУ - Левски е започнато незабавно производство срещу 16-годишен от Левски. На 1 март 2017 година в 23:30 часа в град Левски като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, е управлявал лек автомобил  "Опел - Омега" без СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство с наказателно постановление,  влязло в законна сила на 20 септември 2016 г. Уведомен е прокурор от РП - Левски. За престъпление по чл. 343 в, ал.2 от НК работа продължава разследващ полицай.

На 2 март 2017 година в 01 РУ е започнато бързо производство срещу 18-годишен от Плевен, който при извършена проверка в 15.40 часа на булевард „Русе“ е управлявал мотопед без регистрационни табели и без свидетелсто за управление. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му за същото деяние. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 345, ал.2 във връзка с ал.1 и чл 343 в ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 2 март 2017  година  около 09.50 часа  на изхода от град Червен бряг за село Чомаковци  автопатрул спира за проверка товарен автомобил "Фолксваген транзит" и установява, че водачът – 60-годишен местен жител, управлява с концентрация на алкохол  2,00  промила. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор. Работа продължава разследващ полицай.

На 3 март 2017 г. около 17:30 часа при провеждане на специализирана операция в село Радомирци, е спрян за проверка "Опел Астра". Установило се е, че водачът -  38-годишен от селото не притежава СУМПС и управлява МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила на 12 август 2016 година наказателно постановление. Уведомен е прокурор при РП Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 3 март 2017 година във връзка с план за специализирана операция около 18.00 часа в село Милковица полицейските служители от РУ гр.Гулянци спират за проверка мотопед марка "Пежо",, което не е регистрирано по надлежния ред и е без регистрационна табела, управлявано от 38-годишен местен жител. Водачът не притежава СУМПС- Съставен е акт за установено нарушение по ЗДВП. Уведомен е прокурор. Образувано е незабавно производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Продължава работа.

На 4 март 2017 година около 16:30 часа във връзка план за специализирана операция в село Петърница е проверен 59-годишен местен с мотопед "Пасати“. Установено е, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 28 октомври 2016 г. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343"в", ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 4 март 2017 година в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство срещу 29-годишен от град Севлиево. На същата дата около 15:45 часа в град Плевен в жк."Дружба" е управлявал лек автомобил "Ауди А-4", неригистриран по надлежният ред - без поставена регистрационна табела. Нарушението е констатирано от служители на група "Охрана на обществения ред" при Първо РУ-Плевен. По случая е уведомен дежурен прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.345, ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 5 март 2017 година около 1:50 часа в хода на специализирана операция в село Бреница автопатрул извършва проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", при която установява, че водачът – 26-годишен от същото село, управлява с 1.36 промила алкохолна концентрация. Съставен е акт и е издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор от РП-Кнежа. По случая образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.