В ОДМВР - Плевен е организирана изложба с рисунки на тема "Аз и детското полицейко управление" - pleven.utre.bg

В ОДМВР - Плевен е организирана изложба с рисунки на тема "Аз и детското полицейко управление"

07 март 2017, 09:37 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Малките творци са участници в Детските полицейски управления към ОДМВР – Плевен

Във фоайето на ОДМВР - Плевен е организирана изложба с рисунки на тема "Аз и детското полицейко управление". Инициативата е по програмата "Детско полицейско управление" и има за цел ангажиране на свободното време на децата и популяризиране на полицейската професия сред подрастващите.

Произведенията са дело на учениците от областта, включени в националната превантивна инициатива на вътрешното министерство, която стартира през 2016 година. 50 детски рисунки са наредени в изложба в сградата на МВР на областна дирекция на МВР – Плевен на улица „Сан Стефано“ №3. Малките творци са участници в Детските полицейски управления към ОДМВР – Плевен.

В началото на месец октомври 2016 година започна активната фаза на програмата. В рамките на инициативата децата обогатиха познанията си за работата на полицията, преминаха през обучения по детска полицейска лична защита и първа долекарска помощ, запознаха се отблизо с полицейската техника, помощните средства, униформите. След редицата емоционални срещи с пазителите на реда, през декември, децата получиха своята първа индивидуална задача – да нарисуват картини на тема "Аз и Детското полицейско управление”, които да участват в конкурс.

Конкурсът се проведе на два етапа, припомнят от припомнят от пресцентъра на полицията.

Първият етап – конкурс на местно ниво - между членовете на ДПУ във всяко училище. В края на етапа бяха излъчени победители, които да заемат първо, второ и трето място. Вторият етап – областно ниво.

Всички 50 автори получиха грамоти от ръководството на Областна дирекция на МВР – Плевен за отличното представяне на областно ниво. Три от произведенията са изпратени в Главна дирекция "Национална полиция" в София за провеждането на третия етап - националното ниво на конкурса.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета