Владислав Горанов в Плевен: БСП разчита на масова амнезия

Нека след Виденов и Орешарски, Нинова да не е следващия неуспял премиер, защото нямаме повече време за губене, каза бившият финансов министър

"Изборите за НС определят курса на държавата. Изтормозени от прехода и носталгично връщайки се в годините, когато държавата вземаше решенията вместо нас е логично да си помислим, че тези, които днес предлагат промяната се възползват точно от това. Ние сме си избрали да имаме едни от най-ниските данъци, защото смятаме, че ниските данъци гарантират свободата на хората. Всеки един финансов министър и всеки един премиер иска да харчи повече, само че това означава да бръкне във вашия джоб. Знам, че нямате търпение да станете по-богати, но това няма как да стане за сметка на увеличение на данъците, както предлага БСП.”, каза в Плевен министърът на финансите от кабинета Борисов 2 Владислав Горанов.

На срещата присъстваха Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски и цялата листа от кандидати за народни представители на ГЕРБ от 15 МИР.

"БСП лесно ще сформира дослук, имат опит, с Патриотичния фонд и ще предложат да похарчат парите, които с големи усилия и нестандартни мерки успяхме са съберем, за да можем да гарантираме всички тези неща, които сме посочили в програмата – и доизграждането на автомагистрала Хемус, и санирането, и увеличението на учителските заплати, защото преди 30 години в българските училища влизаха 30% от най-добрите студенти.”, допълни Горанов.

По думите му програмата на ГЕРБ  не сдържа в себе си нещата, които хората искат да чуят. „Програмата ни съдържа нещата, които са полезни за обществото и полезни за хората. Защото в противен случай след половин година отново ще чакаме спасител. Не знам какво предлагат патриотите, но ние с вас не сме ли патриоти? Ние против Плевенско и против България ли сме. Патриотичната кауза е един добър параван пред един лесен сговор в последствие с левицата. Спомняте ли си златния пръст на Волен. Въобще не му беше трудно да закрепи правителството на Орешарски.  Зависимостта между политиците, които желаят промяната, разбирайте синовете и дъщерите на комунистите, и така наречените патриоти е толкова силна, че нямаха търпение да ни притиснат в края на 2016 година, извивайки ни ръцете до счупване, да ни принудят да подадем оставки.”, припомни Владислав Горанов.

„Ние не можем да предложим нищо повече от това, което сме правили до сега. Да гарантираме спокойствието на обществото. 2014 държавата разпределяше 848 лева на човек заплата. В 2016 те вече са над 1000 лева. Отделно някои региони търпят диспропорции. Затова коментираме автомагистрала „Хемус”, затова направихме така, че много по-лесно да се реализира. Имаше изкушение от тях да прекарат автомагистрала Хемус по старото трасе по пътя за Търново и отново Ловеч и Плевен да останат извън трасето. Не го допуснахме.”, коментира в Плевен бившия финансов министър на ГЕРБ.

"От гледна точка на технология на управлението едва ли някой от вас ще си помисли, че  Корнелия освен да язди кон, може да управлява държавата по-добре от Бойко Борисов.”, каза Горанов. Той бе категоричен, че не вижда в листите на БСП така обещаваната промяна, защото като се изключат Мишо Миков и Янаки Стоилов лицата са си същите.

"Следващите 20 дни БСП ще обещават всичко. Не го правят за първи път. Проблемът не е само в политиката, която заявяват. Проблемът е след това е в технологията на управление. Вие сте свидетели, че те използват държавата не като инструмент за създаване благосъстояние на хората, а като  инструмент за лично обогатяване. Ако се върнете назад ще видите, че много богати хора излезли от редиците на левицата.

Вероятно след нашето управление държавата ще е достатъчно силна да изкара ще изкара половин година, една година експерименти. Но нетърпението на българските граждани за бързо забогатяване ще им изиграе много лоша шега. Вярата, че можете да харчите днес повече, отколкото сте изкарали е илюзия, която обикновено трае много кратко. След това ви взимат и къщата, която сте заложили, ако си позволите такова неразумно поведение.”, предупреди Владислав Горанов.

Той бе категоричен, че е пропиляно много време и преходът е бил объркан. „Но заблудата е, че благосъстоянието идва от някъде другаде, а не от самите нас. БСП предлага да вдигне данъците на богатите. На богатия човек трудно можеш да му вземеш нещо. Прах в очите на хората и вероятно и това няма да направят, защото те имат много богати хора в техните редици”, каза Владислав Горанов.

По думите му ценностната система на обществото е поставена на изпитание. "За пръв път от системните партии се чува толкова антисистемно говорене. Вероятно разчитат на краткосрочни ползи. Или ще фалират държавата, или ще направят някои от тия глупости, които са описани в предизборната им програма. За нас образования и свободен човек може сам да решава как да управлява и да харчи парите си. Ако искате по-голяма държава, това означава някой да решава вместо вас.”, обясни Горанов.

„Няма месии и спасители. Има хора, които могат да работят за обществото и хора, които ще ви обещаят всичко и след 6 месеца няма да ги видите. Разчитат на масова амнезия. Това, което се обещава от БСП е нереалистично. Означава вдигане на данъците. Означава връщане на назад на държавата, липса на център на власт, липса на ясна перспектива с Европа ли сме с кого сме. При тяхно управление доходите вместо да растат идва криза. Нека след Виденов и Орешарски, Нинова да не е следващия неуспял премиер, защото нямаме повече време за губене.”, категоричен бе Владислав Горанов.