Два "паяка" започват работа в Плевен от 13 март

Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на специализирания денонощен паркинг, който се намира на ул. "Гургулят"

Извършване на услуги с техническо средство тип "паяк" за принудително преместване на ППС на територията на община Плевен, е предметът на договора, подписан от кмета Георг Спартански с „Крис ойл” ЕООД - Плевен, на 02 март т.г.

Договорът, със срок 5 години, стана факт в резултат на процедура „договаряне без предварително обявление”, след като за обявената миналата година обществена поръчка със същия предмет не се явиха кандидати. "Крис ойл" ще оперира ефективно с два репатриращи автомобила от 13 март /понеделник/ след проведени обучения, инструктажи и съгласувателни процедури с Центъра за градска мобилност.

"Паяците" ще преместват принудително автомобили, чиито собственици са нарушили Закона за движение по пътищата или са паркирали в "Синя зона", без да заплатят съответната такса. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на специализирания денонощен паркинг, който се намира на ул. „Гургулят” /зад Регионалния исторически музей/. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване - 50 лв.