Цецка Цачева: Плевен за мен е кауза

Без значение на кое място съм в листата, аз съм длъжна да убедя моите съграждани, че ще продължа да бъда силния глас на Плевен в българския парламент, казва Цачева

"ГЕРБ води една изключително позитивна, толерантна и прагматична кампания. Не случайно ние предлагаме реални решения за България, въпреки че на всеки един от нас е ясно, че хората очакват някаква спасителна формула за по-светло бъдеще. Винаги сме били истински откровени. Стъпили сме в нашата програма на реалните постижения след правителството на г-н Борисов по време на мандата на 43-то народно събрание", казва Цецка Цачева в интервю за "Стандарт".

"Да, има оптимизъм от стабилността в държавата, икономическата стабилност, икономическите покзатели на държавата, възможността за растеж на доходите и всичкото това през запазване на финансовата дисциплина и основен национален приоритет ролята и мястото на образованието. Искам да споделя с вас един конкретен пример от Плевен. Там по време на мандата на кмета проф. Стойков беше открит завод с чуждестранна смесена инвестиция за електрически кабели с близо 600 работни места. Работодателите сами провеждат курс на обучение на работниците там. Аз останах изненадана, когато сега в кампанията узнах, че има текучество поради липса на достатъчно компетентни кадри, въпреки усилията на работодателите да изработват умения в тези, които работят там. Така че за нас образованието е основа за бъдещ икономически растеж и просперитет в държавата и с цел изравняване на регионите в страната. Защото Плевен е в Северна България например, затова трябват инфраструктурни проекти, каквато е магистрала "Хемус", това е безспорно. Тук искам да отворя една скоба - нашият лидер г-н Борисов беше на среща с членовете, симпатизантите и гражданите на Плевен и пое категорични ангажименти за това как в бъдеще следва да се развива Плевен. На Плевен му прилича да бъде икономическа зона така, както е Пловдив, защото тя дава възможност за привличане на инвестиции, за разкриване на работни места. Но пред скобата са инфраструктурните условия за това и, разбира се, наличие на достатъчно компетентна и можеща работна ръка. Затова ще работя и през следващия мандат, защото за мен Плевен е кауза"", казва още Цецка Цачева.

Цялото интервю може да прочетете ТУК