Даниел Цочев се подготвял три месеца за ролята на Емил Димитров (Видео)

Със спектакъла "На нея с обич" искаме да сбъднем последната мечта на Емил Димитров, сподели плевенчанинът

Актьорът Даниел Цочев сподели, че ходил на уроци по пеене в продължение на три месеца, за да усвои до последния детайл начина на пеене на големия Емил Димитров.

Както вече знаете, популярният актьор, който също е родом от Плевен, влиза в ролята на великия певец в проекта "На нея с обич! Емил Димитров". В него са включени 16 от незабравимите песни на звездата, която приживе избра да продължи да грее в България, вместо в Русия или Франция. "Моя страна, моя Бългатия", "Нашият сигнал", "Ако си дал", "Арлекино" и други шлагери на Димитров звучат в спектакъла.

Цочев призна, че често плаче, докато изпълнява песните на естрадната легенда.

"Моята вокална преподавателка ми каза, че не е виждала друг така развълнувано да успява да си изпълнява песните. За този творец, който е дал душата и сърцето си за публиката... Няма как... С този спектакъл искахме да сбъднем последната му мечта - да се сбогува със своята публика. Да й каже благодаря и да се сбогува", сподели Цочев пред bTV.

"Mного са любимите ми песни. Затова ни беше и трудно да подберем тези 16, които пея в спектакъла. Радващото е, че много млади хора харесаха проекта и след това търсят песните на Емил Димитров, за да ги слушат отново", разказа още Цочев.