Ивайло Московски в Левски: Магистрала "Хемус" е гарантирана, обезпечена финансово

В рамките на един мандат може да започне нейното ускорено изграждане, увери водачът на листата на ГЕРБ в Плевен

Ивайло Московски и кандидатите за народни представители от ГЕРБ за Плевен Пламен Тачев, Владислав Николов, Ралица Добрева  и Дочко Дочев се срещнаха с жителите на Община Левски.

"Заради една голяма част от компромисите, които поехме в условията на коалиционно управление, натрупахме негатив. Така, както се развиват нещата в държавата, най-вероятно, самостоятелно правителство не би могло да управлява, но ние си научихме уроците какви условия да поставяме, когато се коалираме. Имахме най-голямото мнозинство от 84 народни представители. Останалите партии, които ни подкрепиха бяха със значително, пъти по-малко представителство, но желанието им за власт надделяваше във всеки един момент и най-големите пропуски в управлението на държавата се получиха именно в техните сектори. Това сега се приписва като основен негатив на ГЕРБ.”, каза Ивайло Московски.

Той подчерта, че в програмата на ГЕРБ са посочени решения, които могат да се случат. „Не да направим чудо, а стъпка по стъпка бихме могли подобрим живота на всеки един човек в държавата.”, допълни Ивайло Московски.

Двойно увеличение на учителските заплати, подобряване условията за училищата са част от приоритетните мерки на ГЕРБ в сферата на образованието. „Над 2 500 училища сме успели да рехабилитираме, санираме и подготвим за нормални условия. Там, където има нужда от спортни салони, ще ги направим.”, каза Ивайло Московски.

По думите му за две години ГЕРБ показа, че в България може да има силна икономика. „А това означава, че ще има и по-добри пенсии и по-добра социална система за тези слоеве от обществото, които не могат да си го позволят.”, обобщи Московски.

Пред жителите на Община Левски той изтъкна основните приоритети за Плевенския регион, водещ сред които е задължителното, ускорено изграждане на АМ ”Хемус”. „Това е необратим процес. Ние успяхме и парите са заделени в бюджета и ако някой спре строежа сега, ще го направи насила. Магистрала „Хемус” е гарантирана, обезпечена финансово. Като проектна готовност е много напред. Оттук нататък трябва да се проведат процедурите коректно и да започне нейното ускорено изграждане. В рамките на един мандат това е абсолютно възможно.”, категоричен бе Московски. Магистралата се предвижда като трасе да мине на 10 км. от град Плевен. Това ще гарантира инвестиционния климат, от който има нужда целия регион около Плевен.

Другата тема, която ще даде сериозен тласък на региона е изграждането на  индустриална зона в региона на Плевен, която ще е  по подобие на тази в Пловдив. "Там има вече над 1млрд инвестиции в производства, в заводи във високо технологични компании. 14  000 пряко заети работни места и 70 000 косвено заети работят за тази индустриална зона.”, каза Московски.

Ивайло Московски бе категоричен, че трябва да се направи всичко възможно да спре изтичането на млади хора в чужбина, а образованието да изважда такива кадри, каквито да необходими на индустрията и бизнеса. „Има несправедливо разпределение и концентрация на бизнеса, но сме убедена, че ако акцентираме в правилната посока нещата ще се случат. Без инфраструктура, без кадри, без разумна политика не можем да подобрим нищо.”,  заяви Ивайло Московски.

"Тъй като битовата престъпност е един сериозен проблем за нашия регион, програмата на ПП ГЕРБ сериозни перки в тази посока. Предвижда се кадрово обезпечаване с полицай на всяко населено място. Наред с това ще бъде изградена инфраструктура, видеонаблюдение с монитори и софтуер в районните управления, така че своевременно населените места да предпазват от набези и кражби. Ще се борим против формализма за нападенията и набезите, за да има ефективни присъди, защото в момента 65 % от присъдите за тези дребни битови кражби са условни, затова ще  работим за промени в НК.”, каза кандидатът за народен представител, трети в листата на ГЕРБ Пламен Тачев. Той пое ангажимент от името на партията в рамките на три до пет месеца да бъдат монтирани камери в невралгичните зони на входовете и  изходите на града, защото, по думите му, престъпленията в голямата им част са извършвани от т.нар. гастрольори.

"Кажете ми три неща, които в последните 10 години са направени за град Левски от БСП на национално ниво, защото не е трудно да се посочи онова, което е направено от ГЕРБ ”, провокира хората в залата кандидатът за народен представител и четвърти в листата на ГЕРБ за Плевен Владислав Николов.

"Четирите санирани блока в Левски са красноречив пример за направеното от ГЕРБ за всеки един от вас. Това е програмата на ГЕРБ хората. В тези блокове живеят хора с различни политически убеждения и  положителната промяна в бита им  – намалени сметки за отопление, удължен живот на имотите и повишена пазарна цена на апартаментите, е за всички тях без дори лев финансово натоварване за собствениците”, каза Владислав Николов. Той посочи, че акцент в програмата на ГЕРБ са хората и повишаване на техните доходи. По думите му работещата икономика е гарант за реалното увеличение на пенсиите, което ще се случи при управленски мандат на ГЕРБ.