Московски: Повишаването на пенсиите трябва да става пропорционално за всички, а не на едни за сметка на други

Мисия

14-03-2017, 12:26

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивайло Московски и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ - Плевен ще посетят Никопол

Ивайло Московски в Левски: Магистрала "Хемус" е гарантирана, обезпечена финансово

Ивайло Московски и Владислав Николов се срещнаха с жителите на плевенското село Коиловци

Ивайло Московски представи акцентите в управленската програма на ГЕРБ на среща с жителите на Петърница

Ивайло Московски: ГЕРБ предвижда изграждането на индустриална зона в региона на Плевен

Ивайло Московски ще се срещне с представители на Камара на строителите в Плевен

Владислав Николов: За две години ГЕРБ постигна добри макроикономически показатели на държавата

Владислав Николов: Ще продължавам активно да работя за развитието на земеделието в област Плевен

Владислав Николов: Стабилната пенсионна система е гарантирана при бъдещо управление на ГЕРБ

Владислав Николов поздрави на Трифон Зарезан стопаните от Дисевица

Хората във Върбица подкрепиха идеята на ГЕРБ за изграждане на индустриална зона в региона на Плевен

"Повишаването на пенсиите трябва да става пропорционално за всички, а не на едни за сметка на други”, каза Ивайло Московски на среща с жителите на плевенското село Върбица. Той подчерта, че бюджет 2017 позволява да се случи заложеното в програмата на ГЕРБ увеличение на доходите.

Московски припомни, че кабинетът Борисов 2 пое управлението на държавата в много сложна обстановка.

"Заради фалирала банка КТБ трябваше да бъдат осигурени 3 млрд. 700 млн. лева, за да бъдат разплатени гарантираните депозити на гражданите на фирмите. Оказахме се в ситуация, в която да плащаме за чужди грехове – 1 млрд. 200 млн. за двата реактора за Белене, 1 млрд. 300 млн. за Марица 1 и Марица 3, подписани и от правителството на Иван Костов и от Румен Овчаров, текущи падежи по дълга, който си вървеше, както и дефицит над 4%.”, каза Ивайло Московски. Той подчерта, че само за две години правителството на ГЕРБ успя да разплати тези дългове. "От дефицит успяхме да изведем бюджета на излишък. Оттук нататък имаме реален икономически растеж и добри параметри като макро рамка на държавата. Предизвикателството сега пред нас е всеки един граждани да може да усети това подобряване на макро ниво”, допълни Московски.

Силна подкрепа от хората срещна идеята за изграждане на индустриална зона в област Плевен, общо три за Северна България. „Тя е ангажимент на държавата дотолкова, доколкото да предостави инфраструктурата и цялата логистика и оттам нататък бизнесът да почне да произвежда”, обясни Ивайло Московски. Той обърна особено внимание и на другия ключов за развитието на региона проект – АМ „Хемус”. „Магистралата ще бъде факт”, категоричен бе той.

"Ако ни гласувате доверие, фокусът на политическа партия ГЕРБ ще бъдат хората и тяхното благосъстояние. Ключовата дума за повишаване на доходите е силна икономика. След управлението на кабинета Борисов 2 в резерва на държавата има 14 млрд., икономическият ръст е 3,8 % . При едно стабилно управление, като това на ГЕРБ, той може да бъде и по-висок тази година”, каза четвъртият в листата на ГЕРБ Владислав Николов. Той призова хората да не се подвеждат по примамливите, но невъзможни обещания на популистите. „Малките партии, както и онези, които ясно съзнават, че няма да влязат в управлението, си позволяват да манипулират хората по този начин, защото знаят, че няма да им се наложи да изпълняват тези обещания.”, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Владислав Николов.

"Доброто, което сме постигнали до тук, може да бъде надградено, а там където имаме пропуски, ще положим максимални усилия да ги поправим. Затова подкрепете ни с номер 11 в бюлетината”, призова жителите на село Върбица четвъртият в листата на ГЕРБ за 15 МИР Владислав Николов.