ПГ по туризъм – Плевен спeчели първо място на Регионалното състезание по професии (Снимки)

Даниела Славчева и Джесика Ангелова показаха завидни умения и професионализъм в състезанието

На 10 и 11 март 2017 г. във Велико Търново се проведе Регионалното състезание по професии, чийто домакин беше Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон". В зала "Калоян" на хотел "Меридиан Болярски" се състоя тържественото откриване, на което бяха представени участниците от професионалните гимназии в Бяла Слатина, Видин, Враца, Габрово, Плевен, Русе, Свищов, Троян, Търговище и Велико Търново.

Те се състезаваха в категориите за "Най-добър млад сервитьор", "Най-добър млад барман", "Най-добър млад хлебар-сладкар" и "Най-добър млад готвач". В журито участваха едни от най-добрите професионалисти от Асоциацията на професионалните готвачи, Асоциацията на сомелиери и сервитьори и Българска асоциация на барманите.

Професионална гимназия по туризъм гр.Плевен се състезава в две категории – "Най-добър млад барман" и "Най-добър млад сервитьор". Неоспорвано първо място за "Най-добър млад барман“ спечели ученичката от 12 клас – Даниела Славчева, която ще участва в Националното състезание през месец април в София. Отлично се представи и ученичката Джесика Ангелова от 12 клас в категория за "Най-добър млад сервитьор". Въпреки, че това не са основните професии, по които се обучават двете ученички те показаха завидни умения и професионализъм в състезанието. Журито изказа задоволство от представянето на Даниела Славчева за бързината, която постигна при смесването на коктейлите, вкусовите качества и украса.

ПГ по туризъм гр.Плевен се гордее за пореден път със постиженията на своите възпитаници, информират от гимназията.