Цачева: Като национален приоритет в нашата програма е изведено образованието

Тя повтори обещанието си, че ще съдейства в следващия мандат за изграждането на спортна зала в Плевен

Като национален приоритет в нашата програма е изведено образованието. Това заяви Цецка Цачева, кандидат за народен представител и втора в листата на ГЕРБ за 15-ти МИР – Плевен, по време на среща с колектива на Регионален исторически музей -Плевен. Тя бе посрещната от Володя Попов -директор на музея.

"Работата ми за Плевен и плевенчани винаги е била движещият ми мотив като народен представител“, заяви Цачева в началото на разговора. На срещата се обсъдиха основни проблеми в сферата на културата и образованието, предаде "Фокус". "Като национален приоритет в нашата програма е изведено образованието. Взаимствали сме швейцарския опит за дуалното обучение – обучение чрез труд“, поясни Цачева. Тя подчерта, че като значим проблем може да бъде изведен липсата на млади хора, които да имат умения и трудови навици.

"Идвам от среща с представители на средния бизнес. Мъката им е – няма работна ръка. Няма млади хора, които да желаят да работят. Днес бях и с арендатори – има недостиг на работна ръка“, подчерта Цачева.

Засегнат бе и въпросът за разпределението на средства в музеите като второстепенен разпоредител. Цачева отговори, че в тази сфера има необходимост от законодателна промяна и пое ангажимент за законодателна инициатива след направени предложения от служителите на музея.

Както и на вчерашната среща с колектива на плевенската филхармония, и днес Цачева повтори обещанието си, че ще съдейства в следващия мандат за изграждането на спортна зала в Плевен.