В плевенската библиотека подредиха изложбата "100 години – 100 плаката" - pleven.utre.bg

В плевенската библиотека подредиха изложбата "100 години – 100 плаката"

15 март 2017, 13:37 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    РБ "Христо Смирненски"

Експозицията представлява синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотеките

Представителна изложбата "100 години – 100 плаката" част от кампанията "Чети смело, чети на глас” е експонирана в зала "Игротека" на РБ "Христо Смирненски", съобщиха оттам.

Изложбата представлява синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотеките. Когато застанем срещу плакати на един век е едно наистина изпълнено с емоции изживяване. Изложбата представлява любопитно и вдъхновяващо пътуване през времето и буди въпроси, свързани със смисъла и значението на текста, на книгите, на четенето и библиотеката.

Плакатите са от насърчаващи кампании, свързани с стимулиране на четенето сред децата и възрастните в различни страни от последните 100 години. Използвани са в България, САЩ, Канада, Германия и в още много други страни. Целта е само една – да се акцентира върху ценността на четене и връщане към текста чрез визия и думи от 1890 година до сега.

Пътят на изложбата “ 100 години – 100 плаката ” преминава през Националния дворец на културата, Национална библиотека “ Св. св. Кирил и Методий ”, Българско национално радио, Столична библиотека, СУ “ Св. Климент Охридски” и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета