Пламен Тачев и проф. д-р Горчев учредяват "Фонд за подпомагане на български пациенти, които се нуждаят от онкохирургично лечение"

Подобряването на здравето на нацията е залегнало като стратегическа цел в предизборната програма на ПП ГЕРБ

Кандидат-депутатът от листата на ПП ГЕРБ Пламен Тачев днес посети МБАЛ "Света Марина" и се срещна с проф. д-р Григор Горчев, медицински управител на болницата. По време на разговора те обсъдиха желанието на Пламен Тачев, като депутат в 44-тото Народно събрание да дарява всеки месец по 1000 лв. от заплатата си за благородна кауза. Единодушно се обединиха около идеята заедно да учредят „Фонд за подпомагане на български пациенти, които се нуждаят от онкохирургично лечение“. Със средства от Фонда ще се покриват разходи за консумативи, необходими за операциите.

Проф. д-р Горчев приветства идеята на кандидат-депутата от ПП ГЕРБ Пламен Тачев и загрижеността му към здравето на българския пациент. "Подобряването на здравето на нацията е залегнало като стратегическа цел в предизборната програма на ПП ГЕРБ и всички ще работим за стабилизирането на здравната система“, заяви Пламен Тачев, цитиран от пресцентъра на апртията.