Цачева пред жителите на Искър: Не се подвеждайте по лъжите на нашите опоненти

Кандидатът за народен представител коментира и удължаването на санкциите срещу Русия с още 6 месеца

Не се подвеждайте по лъжите на нашите опоненти. Това заяви Цецка Цачева, втора в листата на ПП ГЕРБ в 15-ти МИР Плевен, по време на срещата си с жители на град Искър, предаде "Фокус".

"Искам да споделя с вас задоволството си от това, което виждам като поддържане на централната градска част. Знам, че това се прави по проекти. Да, вярно – кметът не е от ГЕРБ, но когато местната власт работи по проекти, това е в интерес на всички граждани, общината и населеното място. За да продължат парите по европейските програми да стигат до нас, в Плевенска област, вашата Община Искър, в самия град, е много важно в национален план да продължи управлението на ГЕРБ“, заяви Цецка Цачева.

По думите ѝ само по време на управлението на ГЕРБ европейските фондове работят добре. "Имахме нарочен вицепремиер – Томислав Дончев. Той е изключително ерудиран, компетентен и грамотен, който отвори за България вратите сред европейските институции, за да можем да усвояваме европейските средства. Без значение кой управлява, в регионален план, една община. Европейските програми работят за всички. За да може да продължат тези програми, е необходимо ГЕРБ да бъде управляващата партия в национален мащаб“, подчерта Цачева.

Кандидатът за народен представител коментира и удължаването на санкциите срещу Русия с още 6 месеца. "Нали си спомняте президентската кампания? БСП твърдяха, че те ще спрат, ще се отменят санкциите. Приятели, не става така. Ние сме част от едно голямо, европейско семейство. Г-н Радев, президентът на Република България, присъствайки на този форум, също е гласувал "за" санкциите. Един ако не гласува, няма решение. Така се взимат решенията в ЕС. Само че нашите основни опоненти не го коментират, мълчат“, коментира още Цачева.