Плевенчанка е първата жена в света, която влиза между "Челюстите на смъртта" (Снимки) - pleven.utre.bg

Плевенчанка е първата жена в света, която влиза между "Челюстите на смъртта" (Снимки)

17 март 2017, 17:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Сирма Добрева/Offical facebook

Обичам да изпълнявам нещо, което се прави за първи път в света, споделя Сирма Добрева

Както вече писахме, плевенчанката Сирма Добрева обра овациите по време на шоуто на Енчо Керязов "Нощ на звездите" в зала "Арена Армеец", презентирайки номера "Челюстите на смъртта". Това са две метални крила, всяко едно дълго три метра, осеяни с огромни остри зъби. Те стоят отворени благодарение на специално въже, дълго метър. Изчислено е, че когато се запали, то изгаря точно за 55 секунди. В следващия миг челюстите се затварят със зловещ трясък. Артистът /в случая Сирма Добрева/ е вързан в зоната между двете крила. Ако в тази приблизително минута, той не успее да се справи с усмирителната риза, да откопчее катарамите, да се освободи и скочи, нищо не може да го спаси. Зъбите се забиват в тялото му и...

Във вариантите досега, акробатите са били само мъже, които на финала са скачали от 3-4 метра. Сирма вдига реквизита на осем и решава да падне с голяма скорост в ръцете на четирима мъже. Решението е много рискованo както за нея, така и за партньорите, пише "Блиц".

"Реквизитът е на швейцарския артист Доменик, който някога е правил трикса. Имах два пъти по един час за репетиция. Твърде малко. Пет дни преди премиерата видях номера на видео. Изпълнен от мъж. Аз съм първата жена в света, която влиза между челюстите. Усмирителната риза също дойде от чужбина. Тя е за мъж и една шивачка цяла нощ я приправя, за да ми стане. Свободното падане от осем метра не е шега. Трябва да знаеш как да го направиш и въпреки това има голям риск. Летиш с огромна сила. По гръб с ръцете встрани. Хващане е много важно. Не мога да се доверя на всеки", разказва Сирма в интервю за седмичника "Шоу".

"Никога не съм избирала лесния утъпкан път. Харесвам предизвикателствата. Обичам да изпълнявам нещо, което се прави за първи път в света", допълва плевенчанката.

Сирма Добрева е от Плевен. На 14 години заминава за Австралия с акробатична трупа „Палазови”. На 16 среща учителката си Валентина Ефремова. От нея започва да се учи как се изпълнява каучук. Първи виждат номера й гостите от елитния израелски курорт Елат, после във вариететата на Швейцария. В Германия е вече звезда. Сама на сцената, гост на телевизионни програми. Когато през 1997 година в Хановер я виждат като русалка, публиката е удивена, а вестниците се надпреварват да публикуват снимката й. На сцената блестяща кехлибарена мида се разтваря, а жената, върху чиито крака е надяната огромна рибешка опашка, се вдига в стойка. Това е цангибис. Този номер трябва да се види. В Лас Вегас за първи път влиза в метална каса с размер 40 на 40 на 40 сантиметра. Почти кутия за обувки. Остава в нея цели 20 секунди. Публиката е затаила дъх. Докато я види отново в красива бална рокля. Тогава гръмват аплаузите.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета