Александър Георгиев с първа победа начело на Спартак

Плевенчани с важна победа над Ботев (Гълъбово)

Отборът на Спартак (Плевен) постигна първа победа за 2017 година. Тимът на Александър Георгиев записа първи три точки под неговото ръководство, след като спря устрема на Ботев (Гълъбово) с 3:1, съобщи sportal.bg. Тихомир Тодоров (25), Цветелин Радев (73) и Крис Гади (89-дузпа) бяха точни за домакините, докато Димитър Трайков (32) вкара почетното попадение за гостите.

Момчетата на Георгиев поведоха с хубав удар от границата на наказателното поле в 25-ата минута на Тодоров, за който това е втори гол през сезона. Това бе първи гол през тази година във вратата на гостите, които имаха три победи без допуснат гол. Радостта на плевенчани обаче бе кратка, тъй като младият Трайков с изненадващ удар отдалеч изравни в 32-ата минута. Малко преди това Гади пропусна да удвои.

Втората част мина повече под диктовката на Спартак, който отново поведе в 73-ата минута. Този път Радев се разписа с глава. Халфът засече центриране от фаул на Тодоров и не остави шансове на Георги Ставрев. Малко преди края Крис Гади вкара своя десети гол за сезона. Бившият играч на Берое и Локомотив (Пловдив) бе точен от дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу Чакъров.

Успехът е първи за домакините от първи декември 2016 година срещу Лудогорец 2, след което записаха две равенства и три загуби.

Спартак вече има 25 точки, като продължава да заема 13-та позиция. Гостите пък спряха серията си от три поредни успеха и останаха с 27 точки на 12-о място.