Александър Дяковски: До последно ще се борим да влезем в четворката

"Първенството за мен е страхотно, непредсказуемо и може би най-интересното откакто аз съм в мъжкия баскетбол", коментира треньорът на Спартак

Баскетболният Спартак побеи Берое в Стара Загора и се настани на петата позиция в класирането. Наставникът на плевенчани Александър Дяковски изрази задоволство от успеха и коментира целите пред тима до края на шампионата.

"Мисля, че си заслужихме победата. Бяхме се подготвили Берое да ни лимитират, защото последния мач тук вкарахме под 70 точки. Всеки знае, че нашият отбор, ако не играе добре в нападение, има минимални шансове да спечели, но успяхме да направим точно това. Не съм гледал статистиката, но съм убеден, че имаме над 20 технически грешки, заради които допуснахме много лесни кошове през първото полувреме. Въпреки тези грешки явно сме играли много добре в нападение, щом успяхме да победим", коментира Дяковски пред сайта на НБЛ.

"Да, съставът ни е по-малък, но при нас имаме играчи, които могат да играят на различни позиции. Не е проблем, ако някой на позиция 5 закъса. Имаме такива, които могат да го покрият. Така както в този мач Маринчешки го използвахме за известно време на позиция 3 и смея да кажа много успешно. Вельо Гълъбов също допринесе и в защита, и в борбата, въпреки, че направи 5 фаула. Абсолютно всички дадоха максимума от себе си и показахме, че сме колектив", допълва Дяковски.

"Искам специално да поздравя Симо Камъка, затова че изпълнихме прогнозата му, че Спартак ще хвърли бомбата в кръга. Ние до последно ще се борим да влезем в четворката, за да имаме това невероятно домакинско предимство. Но дори и да си четвърти, не означава, че не можеш да загубиш мач вкъщи. Както се вижда, първенството за мен е страхотно, непредсказуемо и може би най-интересното откакто аз съм в мъжкия баскетбол. Това може само да ни радва", казва още треньорът на Спартак.