Засаждат дръвчета в ДГ "Звънче" по проект

Това е поредният етап от кампанията "Да спасим едно дърво"

На 21 март, вторник, от 16:30 часа в ДГ "Звънче" ще се проведе засаждане на дръвчета, поредният етап от кампанията "Да спасим едно дърво". Тя е по проект на детската градина и се реализира с всеотдайния труд на екипа под ръководството на директора Даниела Дончева, както и с активното участие на родителите. Днес следобед, по същия проект родители на възпитаници на "Звънче" ще занесат в градината събрана от тях отпадъчна хартия, с парите от която ще бъдат купени книжки за обогатяване на библиотеките на групите.

Пак благодарение на родителите, които гласуваха в интернет, през миналата година детската градина беше сред успешните участници в друга екологична инициатива – "Когато станем 100 000 ще посадим гора", чиято крайна цел е в България да бъдат посадени 1.1 милиона дървета. Детска градина "Звънче" събра много харесвания и получи 100 фиданки – по 10 явора и жълъди и 80 борчета. Малките дръвчета са съхранени и сега, при настъпването на пролетта ще бъдат засадени в двора на градината.

Освен тези, звънчовците ще получат като подарък и други дръвчета – гинко билоба, отгледани от плевенския Гутенберг – Диян Павлов – Джими. Джими е поканен от Даниела Дончева за ментор в заниманията по друг интересен проект на ДГ „Звънче” – за ръчно производство на хартия. Оказва се, че в Плевен такова производство има не само в творителница „О’Писменехъ” на Джими, а и в "Звънче", при това по-отдавна.