Владислав Николов: За да има ръст на заплатите и пенсиите, трябва стабилна икономика

Това каза на среща с членовете на клуба на пенсионера и инвалида на бул. "Сколебев” в Плевен кандидата за народен представител от ГЕРБ

"Програмата на ГЕРБ е разработвана с ясната преценка, че обещаното ще бъде изпълнено в рамките на четиригодишен управленски мандат на ГЕРБ”. Това каза на среща с членовете на клуба на пенсионера и инвалида на бул. "Сколебев” в Плевен кандидата за народен представител от ГЕРБ Владислав Николов.

"Напълно реалистично е в условията на силна икономика да се вдигнат заплатите и пенсиите до нивата, които прогнозираме. В периода на прехода 46 предприятия само в Плевен, в областта, вероятно, са стотици, бяха съсипани и вина за това имат всички партии, които бяха във властта през тези години. ГЕРБ не е закрила нито една фабрика. Предвиждаме създаването на три икономически зони в Северна България, като едно от тях ще бъде в региона на Плевен. Това означава инвеститорски инициативи, икономически тласък на областта, хиляди работни места, по-добра инфраструктура и разбира се по-високи доходи.”, категоричен бе г-н Николов.

Според него, средното образование трябва да произвежда такива специалисти, за които пазарът има нужда. Развитието на дуалното обучение в национален план е друг важен акцент в програмата на ГЕРБ. Чрез него ще се отговори на потребностите на пазара на труда и ще се  гарантират ниски нива на младежка безработица.

"Знам, че за вас, а и за всички нас болна тема са ниските пенсии. Да, ниски са, никой не го отрича това. Но ние от ГЕРБ искаме пенсиите да нарастват пропорционално за всички хора, а не само за определени групи. Можем да постигнем ръст в рамките на един цяла управленски мандат. Предвиждаме минималната пенсия да е от 300 лева. Изчисленията ни сочат, че ако страната се развива с тези темпове, минималната работна заплата може да стане 650 лв., средната да достигне до 1500 лв”, заяви Владислав Николов.