Мотопедисти в Плевенско не спазват законите

По нови три случая са образувани бързи производства

На 17 март са образувани две бързи полицейски производства за това, че моторни превозни средства не са регистрирани по законен ред.

На 16 март около 18.20 часа на път в посока село Въбел, автопатрул спира мотопед "Кавазаки", управляван от 71-годишен плевенчанин. От извършената проверка е установено, че моторното превозно средство не е регистриран по надлежния ред. На 16 март около 23:20 часа в Плевен на булевард "Русе" проверка е установила, че 16-годишен управлява мотопед "MBK" не регистриран по надлежния ред. Уведомени са прокурори. За престъпление по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК продължават работа разследващи полицай.

На 17 март около 12:30 часа в хода на специализирана операция в град Койнаре е спрян мотопед марка "Априлия", без поставени на него регистрационни табели. Проверка на документите е установила, че водачът – 63-годишен от същия град управлява без да притежава СУМПС и управляваното от него МПС не е регистрирано по съответният ред. Уведомен е прокурор при РП гр. Червен бряг. По случая е образувано бързо производство. За престъпление по чл.345, ал. II, във връзка с ал.І от НК продължава работа разследващ полицай .