Филмът "Плевен - вълни по равнината" е номиниран за награда в Международнен филмoв фестивал - pleven.utre.bg

Филмът "Плевен - вълни по равнината" е номиниран за награда в Международнен филмoв фестивал

20 март 2017, 17:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Файв Стар Медиа

"Важна е не толкова наградата, а стъпките ни за съживяване на туристическия бранш”, коментира кметът Георг Спартански

Филмът "Плевен - вълни по равнината", създаден по поръчка на Община Плевен в партньорство с Продуцентска къща Файв Стар Медиа, е номиниран да продължи съревнованието в програмата на XIII Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа" и да се състезава за награда, съобщават от пресцентъра на местната управа.

Тази година селекцията е направена измежду 91 филма от 18 държави, номинираните продукции ще имат свободни прожекции за широката публика. "Плевен - вълни по равнината” участва в категория "История и култура", подкатегория „Научно-популярен и документален филм” в конкуренция с ленти от Сърбия, Армения, Малайзия. "Важна е не толкова наградата, а стъпките ни за съживяване на туристическия бранш”, коментира кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Жури в състав от филмови професионалисти, академични преподаватели, представители на туристическия бизнес избира да награди най-добрите филми във всяка категория. Председател на журито на състезателните програми се избира на ротационен принцип от членовете. „На източния бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят. Темите обхващат всички видове туризъм.

Церемонията по награждаване на XIII Международен фестивал на туристическия филм - България ще е от 18.00 часа на 6 април 2017 г.

Етикети
филмПлевен


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета