Цачева: Национален приоритет и стратегическа цел на ГЕРБ е образованието

Това заяви тя по време на срещата си със сдружението на незрящите и клубове на хора в неравностойно положение в Плевен

Национален приоритет и стратегическа цел на ГЕРБ е образованието. Това заяви Цецка Цачева, кандидат за народен представител и втора в листата на ПП ГЕРБ в Плевен, по време на срещата си със сдружението на незрящите и клубове на хора в неравностойно положение в града, предаде агенция "Фокус".

"Социални плащания, помощи на деца – само на родители, чиито деца ходят на детска градина или в училище. Професия „родител“ и раждането на деца, за да има придобивки и държавата да плаща детски, а той от това да живее в кръчмата – дотук“, заяви Цецка Цачева.

Тя обърна внимание и на необходимостта държавата да се бори срещу неграмотността. "Извеждайки образованието като приоритет, резултатът ще дойде най-малко след 5-6 години“, подчерта кандидатът за народен представител.

Цецка Цечева коментира и темата за съдебната система. "Имаме още много проблеми в съдебната система. Вярно, променихме Конституцията, променихме законите, но само добър закон работи не върши, той трябва да се прилага от хора. Когато тези хора имат изкривено мислене, няма да се посвеня да го нарека и престъпно, защото има и такива магистрати, какво правим? Може ли по един и същи спор, сходни случаи, да има взаимно изключващи се решения? Може ли първа и втора инстанция да те осъдят, третата да те оправдае?“, попита Цачева.

По думите ѝ предизборните общения на опонентите на ГЕРБ "галят слуха и сетивата", но "те са нереалистични". "Ние сме стъпили в програмата на това, което е възможно“, увери Цецка Цачева. Накрая на срещата подариха на Цачева букет с пожелание за успех, здраве и благополучие.