Мартин Митев: Неприятно ми е, че от един изолиран инцидент се хвърля петно върху целия Общински съвет

Председателят на ОбС-Плевен съобщи, че до този момент той не е информиран официално за случая

"Безкрайно ми е неприятно, следейки дискусиите по темата, да гледам как от един изолиран инцидент се хвърля петно върху целия Общински съвет като институция. Не съм запознат с инцидента, не знам за кой колега общински съветник става дума. Който и да е той, ако е нарушил Наредба №3 на Община Плевен или Закона за движение по пътищата - е следвало да бъде санкциониран по съответния ред. Законите и наредбите са за всички, за да се спазват. Безкрайно ми е неприятно да коментираме подобен инцидент, случил се с един гражданин на Плевен, а бил той и общински съветник.“ Това заяви на пресконференция днес председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев по повод изнесената на редовната оперативка в Община Плевен информация за инцидент с общински съветник, който отказал да плати санкция за неправилно паркиране и влязъл в пререкание с представители на полиция и на Центъра за градска мобилност.

Мартин Митев съобщи, че до този момент той не е информиран официално за случая, информират от пресцентъра на маестния парламент.

"От дискусиите в социалните мрежи и публикуваните информации разбирам, че става въпрос за неправилно паркиране от колега или колежка. Повод за тази пресконференция е не само разразилата се полемика по темата, но и официалното съобщение от страна на общинска администрация по случая и цитираното в текста изказване на г-н кмета: "Безкрайно ми е неприятно и ще сезирам председателя на Общински съвет – Плевен, по въпроса, тъй като аз не съм началник на общинските съветници…". В контекста на това изказване искам дебело да подчертая, че аз също не съм началник на общинските съветници. Аз съм един от тях. Знаете добре, че председателят на Общинския съвет е пръв сред равни. Никога не съм приемал да играя ролята на началник на общинските съветници и няма да го направя. Началници на общинските съветници са хората, които са ги избрали в този Общински съвет“, заяви Мартин Митев. И допълни: "Не съм морален съдник на никой и няма да соча никого с пръст.“

Относно изнесената информация, че при въпросния случай общинският съветник се е държал непристойно с органите на реда и служителите на Центъра за градска мобилност, Мартин Митев отговори, че това е въпрос на личен морал и възпитание на всеки един.

"Като гражданин осъждам подобно поведение и разчитам този общински съветник по собствена преценка да излезе сам и да обясни. Ако този човек е осъзнал, че е нарушил правилата, би следвало да има доблестта да застане с името си и да се извини. Защото не е редно нито кметът, нито аз да огласяваме имена и да сочим някого с пръст“, каза Мартин Митев. По време на пресконференцията той зададе и риторичен въпрос защо, след като за миналата седмица е имало общо 38 случая на репатрирани автомобила в Плевен, нищо не се е чуло за останалите 37. "Не съм съгласен на фона на многото проблеми в общината, да се занимаваме по този начин с глобата на един общински съветник. Смятам, че в случая се прекали с тази тема“, заключи председателят на ОбС - Плевен.