Цецка Цачева в Дебово: Не сме безгрешни и го знаем, но управлявахме в много сложна коалиция

"Орешарски още го помним. Издържаха година и няколко месеца, защото не можаха да се разберат БСП или ДПС да крадат повече“, каза тя

ГЕРБ е партия на народа, на хората, тръгнали сме от нищото, за да работим за съгражданите ни. Това каза втората в листата на ПП ГЕРБ за 15 МИР- Плевен Цецка Цачева на среща с жители на село Дебово, предаде aгенция „Фокус“.

"Не сме безгрешни и го знаем, но управлявахме в една много сложна коалиция“, заяви тя. "Двамата по-малки партньори ни извиваха ръцете на нас най-голямата парламентарна група в здравеопазването, образованието, армията“, коментира Цецка Цачева. "Бойко Борисов заяви: 2 години съм европейски политик - добър и толерантен. Повече прошка и отстъпки няма да има. Толерантността за това да върви коалицията прави така, че хората да чувстват недоволство и да губим подкрепа в национален план“, посочи тя.

"В сферата на земеделието министър Танева направи така, че не само зърнопроизводителите да получават финансови средства, но да има средства и за зеленчукопроизводители, овощари, животновъди“, поясни Цецка Цачева и допълни, че евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел е извела българското пчеларство на европейско равнище.

"Имаме успехи във всички сфери, това което не успяхме да направим, е да се усети по-осезаемо от отделните хора подобряването на статуквото като цяло“, коментира Цецка Цачева и уточни, че за 2 години на правителството се е наложило да изплати над 6 млрд.

"Ако тези пари бяха влезли в социалната сфера, щеше да има възможност и за бизнеса и за облекчаване на социалните плащания, и за по-видимо увеличаване на пенсиите“, посочи тя.

"Питаха ме къде отидоха промишлените предприятия в Плевен и какво се случи с индустрията. Казвам, че всички имат памет в кои години се случи това, от 90-та година. Плевен беше един промишлен град, за скрап отидоха "Плам", циментовият завод“, коментира Цецка Цачева. Според нея има и работещи предприятия, но те са в пъти по-малко, отколкото тези, които се знаят в Плевен.

"Лукановата зима, Жан-Виденовото правителство с ликвидираните банки и пенсията от 3 долара. След това Костовата приватизация, после царя, който дойде да ни оправи за 800 дни, но за това време оправи само себе си, взе си горите и дворците и си замина“, обясни Цецка Цачева. По думите ѝ след това е дошла Тройната коалиция от БСП, ДПС и Станишев, когато са били спрени фондовете и в Европа е било срамно да се каже, че сме българи. "Орешарски още го помним. Издържаха година и няколко месеца, защото не можаха да се разберат БСП или ДПС да крадат повече“, каза още тя.

Председателят на общинското ръководство на ГЕРБ – Никопол Красимир Халов благодари на Цецка Цачева за помощта й при финансирането на стената в Никопол. "Опитваме се да оставим тези пари в Община Никопол. Има решение на Общинския съвет да влязат в инфраструктура“, допълни той и ѝ благодари и за помощта за влизането на Община Никопол и Община Белене в програма за инвестиции в дребния и среден бизнес.