Ивайло Чочев: Чувството да играеш за родината е неописуемо

Мач като този с Холандия само може да ни помогне, да послужи за трамплин за нашите кариери, смята плевенчанинът

Вече трета година съм постоянно в националния отбор, но за да си основен играч трябва още повече. Продължавам да работя върху това. Чувството да играеш за родината е неописуемо. Това казва Ивайло Чочев в интервю за "Блиц Спорт".

Kaкто вече писахме, плевенчанинът се прибра в България и се присъедини към лагера на нaционалния тим за предстоящата световна квалификация с Холандия в събота.

"Най-важното е да върнем хората на стадиона. Надявам се в събота да дойде колкото се може повече публика и това да ни помогне. Пред пълни трибуни се играе по-лесно. Излизаме да играем срещу голям отбор, срещу именити футболисти. Мач като този с Холандия само може да ни помогне, да послужи за трамплин за нашите кариери. С момчетата си казваме, че трябва да излезем и да играем без страх, да покажем това, на което сме способни", споделя Чочев.

"Историята ми е много любопитна, тъй като се насочих към футбола доста късно. Чак на 15 години започнах да тренирам. Преди това също ритах топката, но само с приятели. От малък тренирах баскетбол. В моето село, където учех - Трънчовица, се играеше само баскет. На 15 години заминах за Плевен и тогава започнах с футбола", разказва халфът на Палермо.