В ОДМВР - Плевен е създадена група за противодействие на телефонните измами

От полицията за пореден път напомнят на гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод

Министър Пламен Узунов проведе работно съвещание с ръководния състав на областната дирекция по време на посещението си в Плевен. Пред служителите той обяви, че в структурата на ГД "Национална полиция" е сформирано звено за разследване на телефонните измами. Посочи, че ОДМВР – Плевен е една от дирекциите, в които е създадена група за противодействие на телефонните измами заради обособилите се специфични групи от активен криминален контингент.

След последните два случая, за които писахме по-рано днес, от полицията за пореден път напомнят на гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод. От ОДМВР – Плевен апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. По никакъв повод да не предприемат разплащания в други градове.

"Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции - Разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверявят личните данни и се издава съответен документ. Необходимо е близките непрекъснато да говорят за това на възрастните си родители и да им напомнят как случайно може да станат жертва на измама", отбелязват от пресцентъра на плевенската полиция.