Цецка Цачева: В основата на програмата на ГЕРБ са малките и средните предприятия

Тя обърна внимание, че развитието на региона зависи много от местната власт

В основата на програмата на ГЕРБ са малките и средните предприятия. Това каза втората в листата на ПП ГЕРБ в 15-ти МИР Плевен Цецка Цачева на среща със Стефан Таслаков, собственик на фирма "Джи ти ес груп" ООД, предаде "Фокус".

"За съжаление не само плевенска област, но и цяла Северна България в икономическо отношение е изостанала в сравнение с Южна България. Тук беше извършена една пладнешка приватизация, която доведе до нарязване на скрап на много от заводите, които даваха индустриалния облик на града. Акцент в нашата програма приоритетно за третия управленски мандат е Северна България“, заяви Цачева.

"Без инфраструктура, без пътища не можем да се развием, колкото и да се казва, че асфалтът не храни. Там, където има пътища, където има свързаност между населените места, там има инвеститори, има местни, предприемчиви българи, има чуждестранни инвеститори“, допълни тя. По думите й инвеститорите идват там, където има работна ръка. "Нашите училища и университети бълват „луксозни“ безработни – скъпи, без диплома, без знания, без умения“, отбеляза Цачева, като за пореден път подчерта, че образованието ще бъда национален приоритет за ГЕРБ.

"Новият закон, дуалното образование. Но трябва да се обърне внимание и на учителската професия. Нека да си го кажем – за 27 години две чалга-поколения израснаха, ценностите са обърнати“, коментира Цачева. По думите й, докато няма инфраструктура, кадри, които да работят, справедлива съдебна система, няма да се постигне желаното развитие.

Цачева обърна внимание, че развитието на региона зависи много от местната власт. "Има проекти, обявяват ги на съответните страници на министерствата. Когато се разработват проекти и се кандидатства за европейски пари, трябва да има инициатива от страна на местната власт“, подчерта още тя.