Владислав Николов: Икономическият подем в държавата ще бъде усетен пряко от хората в Северна България

"ГЕРБ обещава само това, което може да изпълни и сме го доказали, когато сме били във властта", казва четвъртият в листата на партията в Плевен

Интервю с четвъртия в листата на ГЕРБ в Плевен Владислав Николов.

Г-н Николов, как според Вас, хората в Северна България, в частност Плевенска област ще усетят икономическия подем?

- Икономическият подем в България трябва да бъде усетен пряко от хората. Това ще стане чрез повишаване на доходите им. В нашата програма вече сме заложили изцяло ново виждане по отношение на тях. Ако в предишните програми на партията основен акцент беше инфраструктурата, сега вече смятаме, че трябва да се обърне основно внимание на доходите. Заложили сме ръст на минималната работна заплата в размер на 650 лв./при сегашен размер от 460 лв/, и до края на мандата, ако управляваме ние, тя трябва да стане 1500 лева. Това е възможно и смятаме да го направим чрез ръст в икономиката. В края на 2016 г. отбелязахме ръст от 3,8%, прогнозите за 2017 г. също са дфобри. Те са и на Европейската и Световната банка, а и нашите прогнози са в тази посока.

Наясно сме, че без да бъде довършена инфраструктурата, икономически растеж много трудно ще бъде постигнат, а виждаме примерите на други места, които направихме в България така, че това е задължително условие. За това основен акцент в новата концепция е изпълнението на проекта за АМ“Хемус“. За нас той е необратим. Включително в мандата, в който управлявахме има заделени средства за изпълнението на този проект. Проектирането му е в много напреднала фаза и в режим на управление партия ГЕРБ поема категорично 100-процентов ангажимент да построи автомагистрала „Хемус“ за мандат от 4 години.

Административната тежест пречи на икономиката. Как ще я намалите?

- Ръстът в икономиката може да бъда постигнат и чрез намаляване на административната тежест. Ще улесним хората като смятаме да направим така, че ако някой иска да си извади някакъв документ от община или държавна институция, ще е длъжен да подаде само едно заявление и служителят от другата страна ще трябва да му изготви всичките документи. Това ще подпомогне бизнеса и хората.

- Какви са очакванията Ви за вота?

-  Виждаме, че нашите колеги – опоненти обещават всичко на всички. ПП ГЕРБ обещава само това, което може да изпълни и сме го доказали, когато сме били във властта. Ще правим това, което сме обещали в нашата програма. Смятам, че разумът у хората ще надделее и в неделя те ще изберат прагматизма, ще изберат хората, които могат да свтршат работа и според мен това е ПП ГЕРБ.