Националното турне на НАТФИЗ "Учи в България, завладей света!“ спира и в Плевен

Превантивна кампания срещу интелектуалната миграция в България!

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес, е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, Националната академия за театрално и филмово изкуство потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция, още през 2016 г. с пилотното издание на кампанията "Учи в България, завладей света!". Студентите и преподавателите от НАТФИЗ посетиха 12 градове на страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа, станаха основание за развитието на кампанията.

На 28 март II-то издание на "Учи в България, завладей света!“ стартира от Кюстендил. "Учи в България, завладей света!“ ще продължи с Национално турне във Варна (24 и 25 април), Силистра (25 и 26 април), Велико Търново (26 и 27 април), Габрово (27 и 28 април), Плевен (28 и 29 април), Стара Загора (25, 26 и 27 април), Хасково (27 и 28 април), Бургас (2 и 3 май), Ямбол (3 и 4 май), Сливен (4 и 5 май), Пазарджик (25 април), Пловдив (27 април).

Освен с дипломните спектакли и филми на студентите от НАТФИЗ, младите жители на градовете ще се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които да ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година.

За пълноценното провеждане на кампанията, НАТФИЗ разчита на подкрепа и съдействие от всички, така че безвъзмездната консултативна помощ, да достигне и да бъде в полза на възможно най-широк кръг млади българи.