4 години строг затвор за грабеж на портфейл с 37 лева

Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумание с Окръжна прокуратура – Плевен, 52-годишен рецидивист е осъден на четири години лишаване от свобода при строг режим за извършен градеж на портфейл на улицата.

Валери М. се призна за виновен за това, че на 17.08.2016 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – мъжки кожен портфейл на стойност 14,70 лв и сума 37 лв, всичко на обща стойност 51,70 лв, от владението на Петко С. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.199, ал.1, вр.  чл.198, ал.1 вр.  чл.29 от НК.   

На 17.08.2016 г. Валери М. срещнал постадалият в междублоково пространство между улиците „Данаил Попов“ и „Гренадерска“ в гр.Плевен. Заговорил го, като му казал, че се познават, но мъжът отрекъл това. Тогава го помолил да му развали банкнота от 5 лв. В моментът в който пострадалият извадил портфейла си, Валери М. го  издърпал със сила  от ръцете  му и избягал.  Обвиняемият е осъждани, като в момента на това осъждане изтърпява наказание лишаване от свобода в Затвора-гр.Плевен по друга влязла в сила присъда.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.