Рецидивист с 25 присъди пак се изправя пред Темида

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, ползвал чужда дебитна карта

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен, ползвал чужда дебитна карта без знанието на собственика.

Обвинението срещу Санди К е за това, че на 25.10.2016г. в гр. Плевен, при условието на продължавано престъпление, на осем пъти, за времето 15.25ч. - 17.03ч. на ATM устройства на  ПОС терминално устройство използвал платежен инструмент без съгласието на титуляря - дебитна карта на името на мъж от Плевен, като деянието не представлява по тежко престъпление, като извършил плащане и изтеглил сума на обща стойност 1 483.16лв - престъпление по чл. 249, ал.1 вр.  чл. 26, ал.1 НК

Обвиняемият е осъждан 25 пъти за различни престъпления от общ характер. На 25.10.2016г., около 13.00 часа пострадалият  бил в района на МОЛ „Панорама”, където се запознал случайно с обвиняемият и негова позната и се уговорили да отидат до Буковлък, в квартирата на жената и да се почерпят. По път пострадалият пазарувал в хранителен магазин, като платил с дебитната си карта. По време на плащането, обвиняемият стоял непосредствено до него и видял пин кода на картата. Установили се в квартирата и докато пострадалият бил  повлиян от употребеното количество алкохол Санди К. се възползвал от състоянието му и незабелязано от него взел дебитната му карта. Отишъл в Плевен и без негово знание и съгласие извършил няколко тегления на суми от банкомат  и през ПОС терминал извършил няколко плащания. След това се върнал в Буковлък и върнал дебитната карта в якето на пострадалия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.