Осъдиха условно осмокласник, ограбил възрастна жена в Плевен

Блъснал 69-годишната жена на земята и взел портмонето й

4 месеца лишаване от свобода с двегодишен изпитателен срок наложи Районният съд в Плевен на И.Н. заради извършен грабеж в града.

Обвинението срещу И. Н. бе за това, че на 31 януари 2017 г. в Плевен, като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи – дамски портфейл, лична карта и 62 лв., всички вещи на обща стойност 72 лв. от владението на собственика – 69-годишна жена от същия град, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

Обвиняемият е ученик в 8-ми клас. На 31 януари 2017 г. се разхождал по ул. „Прилеп“ в града. Нямал пари и решил да ги отнеме от самотно преминаващ човек. В този момент по улицата минала възрастна жена и обвиняемият преценил, че може да отнеме пари от нея. Когато жената се обърнала с гръб, за да отключи входната врата на жилището си, непълнолетният се приближил до нея и я блъснал в гръб. От ударът жената паднала на земята, като до нея паднала дамската й чанта. Момчето бързо отворило дамската чанта и взело портмонето, след което избягало.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Плевенски окръжен съд.