Областна администрация в акция по залесяване на парк "Кайлъка“ в рамките на Седмицата на гората

Приключи първият етап от основното почистване на парка

На 5 април, сряда, в рамките на Седмицата на гората 3 - 9 април по инициатива на Областния управител на Област Плевен Марио Тодоров ще се проведе акция по залесяване на Защитена местност „Кайлъка“.

Приключи първият етап (17 – 22 март ) от основното почистване на природен парк „Кайлъка“, което обхвана площта от входа на местността до двата язовира – „Кайлъка“ и „Тотлебенов вал“. Изхвърлени са голям обем отпадъци - 32 кубика или 4 контейнера.

Вторият етап от почистването стартира на 30 март 2017 г. и е с обхват от началото на парк „Кайлъка“ до язовир „Тотлебенов вал“. Той включва дейности по маркиране на участъци с израснала нетипична растителност, паднали и изсъхнали дървета и клони, представляващи опасност за посетителите. Те ще бъдат отстранени от служители на Областна администрация Плевен и лицата, наети по програми за временна заетост.

Областният управител на Област Плевен Марио Тодоров инициира акция за залесяване на определени тревни площи от защитена местност „Кайлъка“, които са предпочитани и най-често посещавани от гражданите и гостите на Плевен. Осигурени са 30 броя фиданки, които ще бъдат засадени със съдействието и участието на военнослужещи от Школата за запасни офицери (ШЗО) „Христо Ботев“ – Плевен.

Първата акция за засаждане на 10 фиданки ще се проведе на 5 април 2017 г., в 11.00 ч около паметника на Иван Винаров в природен парк „Кайлъка“ със специалното участие на членовете на регионалния клон на Национално дружество „Традиция“ – „Васил Ганчев Плевналията“, облечени в автентични опълченски и хайдушки костюми.